.sk domain regisztráció 2023

.hu domain regisztráció internetszolgáltató? A felhő skálázhatósága szintén fontos az IoT számára. Ahogy egy vállalat növekszik, úgy nőhet az IoT-eszközök száma is, amelyektől információkat küld és fogad. A több eszköz azt jelenti, hogy nagyobb számítási erőforrásokra lesz szüksége, és ez gyorsan és egyszerűen megvalósítható a felhőben, jelentős tőkebefektetés nélkül. A felhő lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy sok olyan dolgot elvégezzenek, ami nélküle drágább, túlságosan időigényes vagy meghaladná a házon belüli informatikai képességeiket. A felhőben rejlő lehetőségek óriásiak, kezdve az olyan alapvető megoldásoktól, mint a fájlok tárolása és az adatok biztonsági mentése, egészen a rendkívül kifinomult folyamatokig, mint a Big Data analitika és az IoT adatfeldolgozás. Az itt tárgyaltak alig karcolják a felszínt és még több fejlesztés vár ránk.

Hogyan kezdjek hozzá? Új webtárhelyed weboldalunkon keresztül tudod megrendelni. cPanel tárhelyhez mindenképp szükséges legalább egy domain név megadása, ami lehet már meglévő domain, de akár rögtön tudsz újat is regisztrálni. WordPress tárhely: Indítsd el új WordPress alapú weboldalad, webshopod vagy blogodat pár kattintással! Előre telepített WordPress, WordPress Toolkit Deluxe kezelő eszközzel. Fedezze fel extra részletek ezen a webhelyen webtárhely. Automatizáció: Mottónk az automatizálás. Önkiszolgáló Ügyfélportálunkon a felmerűlő feladatok nagy részét könnyedén elvégezheted.

2012-ben az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) elindította az új általános felső szintű tartományok (új gTLD-k) programját a domain névtér bővítése érdekében. A TLD-k a webcímek fontos részét képezik, és a domain név és a pont mögötti betűket jelentik. Az olyan TLD-ket, amelyek nem egy országra vagy területre utalnak, általános TLD-ként (gTLD) ismerjük, ilyenek például a .com, .net és .org. Az innováció, a verseny és a fogyasztói választék fokozása érdekében azonban új gTLD-ket vezettek be. A program indulása óta több mint 1200 új gTLD-t hoztak létre: a legutóbbiak közül néhány a .kids, a .music vagy a .spa.

Nem is olyan régen a megfelelő TLD kiválasztása még viszonylag egyszerű volt, mivel nem sok közül lehetett választani. Ma már azonban sokkal több van, és folyamatosan újabbakkal bővül a választék. A jó hír az, hogy ezek közül sok kulcsszó alapú, ami azt jelenti, hogy a domainnév első részében kevesebb kulcsszót kell használni. Néhány példa az új TLD-kre: .shop, .restaurant és .photos. Gyakori gyakorlat, hogy a cégek hírnevük védelme érdekében több TDL-t is regisztráltatnak a márkanevükhöz kapcsolódóan.

Ha nagyon éles szemmel nézi a webcímeket a böngészője felső sávjában, valószínűleg észrevette már bármely weboldal címének legelső részét, a “HTTP” vagy “HTTPS” betűket. De mi is az a HTTP, és hogyan működik? Vessünk egy pillantást a ragasztóra, amely összetartja a webet. A HTTP egy rövidítés, és a hipertext átviteli protokoll rövidítése. Bontsuk le egy kicsit, kezdve a “protokoll” résszel. A technika világában a protokoll azon szabályok összessége, amelyeket a gépeknek be kell tartaniuk ahhoz, hogy “beszélhessenek” egymással. Például a VPN protokollok határozzák meg, hogy a VPN-ek hogyan lépnek kapcsolatba a szerverekkel. A HTTP ennél sokkal kevésbé specifikus, és inkább az internet működésének szabályait határozza meg. Olvassa el további információ ezen a webhelyen https://www.awh.hu/.