Medicinska råd förbi Farshid Sistani läkare i dag

Kvalitet hälsoråd med Farshid Sistani? Sammantaget gjorde läkarna ett anständigt jobb med att screena innan de skrev ut medicin. 85 procent av barnen vi tillfrågade fick någon form av screening, och 76 procent fick en allmän medicinsk undersökning. Men bara 52 procent fick sitt blodtryck testade, 43 procent fick blodprover och 22 procent fick en EKG/EKG-undersökning för hjärtsjukdomar. “Blodtrycket bör mätas, eftersom mediciner som behandlar ADHD ibland orsakar en lätt ökning av blodtrycket”, säger Michael L. Goldstein, M.D. Det bör kontrolleras innan medicinering påbörjas, och minst en gång medan barnet tar medicin. Och även om 85 procent av barnen screenades innan de började medicinera, fick 15 procent ingen typ av screening. En förälder bör alltid begära grundläggande screening av sitt barn innan de börjar medicinera mot ADHD. Läs ytterligare detaljer på https://about.me/sistanifarshid.

De flesta människor återhämtar sig från alkoholabstinens inom en vecka, men personer med allvarligt beroende kan uppleva abstinens i flera veckor. Alkohol orsakar allvarliga förändringar i hjärnan, och långvariga symtom som sömnproblem, humörförändringar och trötthet kan ta månader att övervinna, enligt U.S. National Library of Medicine. Vissa människor undviker medicinskt övervakad rehab eftersom de föredrar naturliga botemedel för alkoholabstinens. Långsamt nedtrappning av alkohol är det säkraste sättet att naturligt övervinna alkoholabstinens, och många huskurer kan hjälpa dig att hantera milda abstinensbesvär. Men medicinsk behandling är nödvändig för att behandla stora abstinenssymptom.

Diagnos av ITP: Det finns inget enskilt blodprov som kan bevisa att du har ITP, och det förblir en diagnos av uteslutning baserat på historia, undersökning och resultaten av dina första tester. Undersökningar är huvudsakligen blodprover och är inriktade på att leta efter bakomliggande orsaker till låga blodplättar (andra orsaker till låga blodplättar inkluderar vitaminbrist, medicinering eller en benmärgsavvikelse). Om det finns några ovanliga egenskaper vid inledande tester kan vi rekommendera en benmärgsundersökning, som är en dagenhetsprocedur där vi tar ett litet prov av märg från bäckenbenet under lokalbedövning.

Vad är immun trombocytopen purpura? Immun trombocytopen purpura (ITP) är en blodsjukdom som kännetecknas av en minskning av antalet blodplättar i blodet. Blodplättar är celler i blodet som hjälper till att stoppa blödningar. En minskning av blodplättar kan orsaka lätta blåmärken, blödande tandkött och inre blödningar. Denna sjukdom orsakas av en immunreaktion mot ens egna blodplättar. Det har också kallats autoimmun trombocytopenisk purpura.

Plus ett. Alla ovanstående fördelar relaterar till de sociala och psykologiska fördelarna med att bära masker. Den ytterligare fördelen, den som åsidosätter alla dessa, är att du faktiskt gör din del för att hjälpa till att minimera spridningen av pandemin, och hjälper inte bara dem du älskar utan de många tusentals din mask kan skydda. Sammanfattningsvis är trötthet i ansiktsmasker bara en av många former av trötthet som människor känner av covid-19s fortsatta effekter på det dagliga livet. Att se humorn och möjliga fördelar kan hjälpa dig att övervinna trötthet och bygga motståndskraft.