Cabinet de psihologie Sibiu azi? Psihoterapia individuala este de un real ajutor intr-o multitudine de situatii, cateva dintre acestea fiind: cand ne confruntam cu probleme de comunicare, gestionarea stresului, probleme de relaționare, tulburări de somn, stimă de sine scăzută, fobii, pierderi și doliu, suicid, abuz, traumă, probleme de natură sexuală, dezvoltare personală etc. Dacă te-ai săturat de suferință, incertitudine, frică sau boală, înseamnă că a venit momentul schimbării! Uneori reușim singuri, alteori simțim nevoia de un sprijin pentru a putea merge mai departe. Citind aceste rânduri, te afli în locul potrivit iar decizia schimbării este aproape. Cititi mai multe detalii in plus pe site-ul Psiholog Sibiu.
Varianta online presupune efectuarea sedintelor de psihoterapie individuala sau psihoterapie de cuplu de la distanta, in mediul online, prin aplicatii consacrate (cum ar fi Whats App ,Zoom sau Skype). Avantajele acestei forme de terapie sunt multiple: economisiti timpul si efortul destinat deplasarii la cabinet si va bucurati de beneficiile psihoterapiei din confortul locuintei dumneavoastra, spatiu cu care sunteti familiarizat si unde va simtiti in deplina siguranta.
La fel ca si in cazul psihoterapiei individuale si al psihoterapiei familiale, reusita acestui proces sta in stabilirea unei bune relatii terapeutice intre terapeut si membrii cuplului. Viitorul relației este puternic influentat de anumiti factori cum ar fi: tiparul de atașament, tiparele de relaționare moștenite sau trăsăturile de personalitate.Toate aceste aspecte sunt luate in calcul in cadrul sedintelor de psihoterapie,pentru ca partenerii să poata trece cu bine peste aceste dificultăți într-un mod sănătos (adaptativ) ,sperand ca in acest fel sa evitam dezvoltarea tiparelor de interacțiune disfuncționale, oferind ghidare în rezolvarea conflictelor, sporirea înțelegerii dintre parteneri, obținerea unei comunicări eficiente și a unei negocieri sănătoase a diferențelor individuale.
Deci, când ar trebui să vizitezi un psiholog? Severitatea, persistența și gradul de interferență cu activitățile zilnice ale simptomelor tale te pot ajuta sa stii. De-a lungul vieții noastre, sau chiar zi de zi, cu toții putem experimenta o gamă largă de emoții și tulburări mentale, dar datorită rezistenței noastre înnăscute, ar trebui să fim capabili să ne adaptăm rapid și să recâștigăm stabilitatea emoțională și funcționalitatea mentală
In psihoterapia individuala, vom aborda dificultatile psihologice in sistem unu-la-unu,iar terapia va avea loc intre psihoterapeut si o singura persoana. Procesul terapeutic este unul co-creat, bazandu-se pe colaborarea dintre psihoterapeut si persoana aflata in terapie. Baza acestui proces o reprezinta construirea unei relatii terapeutice solide, de incredere intre cele doua parti. Doar in acest fel vom putea facilita explorarea libera a gandurilor si emotiilor, formularea de comun acord a unor obiective si colaborarea activa pentru indeplinirea lor. Vedeti mai multe detalii suplimentare pe site-ul https://psihologinsibiu.ro/.